المكونات:
2 كيلو سمك فيليه
أوراق حزمة بقدونس
أوراق حزمة كزبرة
عصير 3 ليمونات
1/2 كوب زيت زيتون
1/2 كوب زيت ذرة
1/2 رأس ثوم مفرومة
ملح
فلفل
كمون
أوارق جرجير (للتزيين)
طريقة التحضير:
- هتخلطي الثوم المفروم مع أوراق البقدونس والكزبرة وبعد كده تحطيهم في الخلاط وتضيفي إليهم كوب صغير مياه و1/4 كوب زيت زيتون وتضربيهم كلهم مع بعض في الخلاط.
- تبلي السمك بالملح والفلفل والكمون والليمون وسيبيه لمدة نص ساعة، بعد مرور النص ساعة سخني زيت الذرة وحمري شرائح السمك في الزيت لغاية لونها ما يبقى ذهبي.
- هاتى طاسة وسخني فيها ربع كوب زيت زيتون، بعد كده ضيفي إليها خليط البقدونس والكزبرة وقلبيهم كلهم مع بعض كويس لمدة خمس دقائق على النار.
- هاتى طبق التقديم وحطي فيه السمك الفيليه وضيفي إليه صوص البقدونس والكزبرة. ممكن تزيني الطبق بأوراق الجرجير.
السمك بصوص البقدونس
المشرفون: نواب المدير العام،فريق الاشراف والاداره
-
- مراقب عام
- مشاركات: 8350
- اشترك في: 05 إبريل 2008, 15:39
- النوع: انثى
- الحاله الاجتماعيه: غير متزوج
- الحاله الوظيفيه: بدون عمل
- انا حاليا: حزين
- مكان: مصر
- اتصال:
السمك بصوص البقدونس
أحساس مؤلم. أحساس صعب .أحساس يقتل ....أن تكون موجود ومش موجود في أماكن تعتبرها جزءا من حياتك
القوانين العامه للمنتدى
القوانين العامه للمنتدى