السمك بصوص البقدونس

"><()* اكلات شهيه - وصفات جديده - اكلات شعبيه مصريه , مغربيه , خليجيه ":"?

المشرفون: نواب المدير العام،فريق الاشراف والاداره

أضف رد جديد
هبه
مراقب عام
مراقب عام
مشاركات: 8350
اشترك في: 05 إبريل 2008, 15:39
النوع: انثى
الحاله الاجتماعيه: غير متزوج
الحاله الوظيفيه: بدون عمل
انا حاليا: حزين
مكان: مصر
اتصال:

السمك بصوص البقدونس

مشاركة بواسطة هبه »

المكونات:

2 كيلو سمك فيليه
أوراق حزمة بقدونس
أوراق حزمة كزبرة
عصير 3 ليمونات
1/2 كوب زيت زيتون
1/2 كوب زيت ذرة
1/2 رأس ثوم مفرومة
ملح
فلفل
كمون
أوارق جرجير (للتزيين)
طريقة التحضير:

- هتخلطي الثوم المفروم مع أوراق البقدونس والكزبرة وبعد كده تحطيهم في الخلاط وتضيفي إليهم كوب صغير مياه و1/4 كوب زيت زيتون وتضربيهم كلهم مع بعض في الخلاط.
- تبلي السمك بالملح والفلفل والكمون والليمون وسيبيه لمدة نص ساعة، بعد مرور النص ساعة سخني زيت الذرة وحمري شرائح السمك في الزيت لغاية لونها ما يبقى ذهبي.
- هاتى طاسة وسخني فيها ربع كوب زيت زيتون، بعد كده ضيفي إليها خليط البقدونس والكزبرة وقلبيهم كلهم مع بعض كويس لمدة خمس دقائق على النار.
- هاتى طبق التقديم وحطي فيه السمك الفيليه وضيفي إليه صوص البقدونس والكزبرة. ممكن تزيني الطبق بأوراق الجرجير.
أحساس مؤلم. أحساس صعب .أحساس يقتل ....أن تكون موجود ومش موجود في أماكن تعتبرها جزءا من حياتك


القوانين العامه للمنتدى
أضف رد جديد

العودة إلى ”بالهنا والشفا [مطبخ المنتدى]“