البطبوط المغربي معمر بالكفتة

"><()* اكلات شهيه - وصفات جديده - اكلات شعبيه مصريه , مغربيه , خليجيه ":"?

المشرفون: نواب المدير العام،فريق الاشراف والاداره

أضف رد جديد
samira malki
مراقب عام
مراقب عام
مشاركات: 4678
اشترك في: 20 إبريل 2010, 01:16
النوع: انثى
الحاله الاجتماعيه: غير متزوج
الحاله الوظيفيه: موظفه في عمل خاص
انا حاليا: متفائل
مكان: المغرب

البطبوط المغربي معمر بالكفتة

مشاركة بواسطة samira malki »

بطبوط معمر بالكفتة


صورة

المقادير :

250 غ دقيق ابيض
250غ دقيق قمح اصفر ناعم
ملعقة صغيرة ملح
شوية خميرة



الطريقة :

ناخد قصعة لعمل العجين نصب فيها الدقيق نجوف وسطه نضيف الملح الخميرة ونشرع في جمع العجين بالماء الدافئ شيئا فشيئا حتى تتجانس العجينة وتصبح لينة

تقسم الى كويرات وتوضع على صحيفة بها منديل من تحت نضيف عليه القليل من الدقيق كي لا تلتصق الكويرات ثم تغطى بمنديل اخر تترك قليلا حتى تعطينا الطوع لبسطها

تبسط فوق طاولة مرشوشة بالدقيق

توضع مرة اخرى في صحيفة بها منديل تحت كل واحدة نرش شوية دقيق كي لا تلتصق وتترك تختمر بعد ذلك تخبز فوق مقلاة ساخنة وتقلب على الجهتين كي تاخد حظها من الطهو

هذا بطبوط عادي لا حشوة فيه هو ايضا لذيذ يقدم مع الزبدة والعسل او المربى

البطبوط المحشو نفس العجينة نفس الطريقة وللحصول على كويرات متساوية تبسط العجينة فوق طاولة مرشوشة بالدقيق كاملة تم تقطع منها دوائر متساوية بفم كاس كبير او اي انية ثم توضع تختمر فوق صحيفة ثم تطبخ بعذ ذلك

تحشى باي حشوة مختارة انا خترت حشوة الكفتة والطماطم والبصل والزيتون

ناخد 5 طماطم تغسل وتهرس نضعها في مقلات مع قليل من الزيت شوية ملح ابزار ’’ فلفل اسود’’ بقدونس وقزبرة مفرومان قليل جدا بعد نضجها نضعها جانبا نشلظ بصلة صغيرة توضع في المقلاة بدورها مع القليل من الزيت والملح تحرك حتى تنضح وتوضع جانبا ثم ناخد مقدار من الكفتة نجعل منه دوائر على مقاس البطبوطة تقلى او تشوى

ناخد البطبوطة نفتحها قليلا من جانب واحد ونحشوها بالخليط نضيف قليلا من الزيتون الاحمر مناسب مع الكفتة ثم نضعها في صحن مزين بالخس و الطماطم

صورة
اللهم اغفر لوالدي وارحمه
noureen
مجموعه العضوات النشيطات
مجموعه العضوات النشيطات
مشاركات: 3779
اشترك في: 03 ديسمبر 2009, 22:26
النوع: انثى
الحاله الاجتماعيه: غير متزوج
الحاله الوظيفيه: موظفه حكوميه
انا حاليا: متفائل
مكان: مصر أم الدنيا

Re: البطبوط المغربي معمر بالكفتة

مشاركة بواسطة noureen »

تسلم الأيادى يا سمورة ايه الأكلات الحلوة دى و السهلة :>>:: رائع

طبعا بطبوط ده معناه العيش او الخبز مش كده >-<
صورة صورة رأس البر دمياط

صورة

صورة

مصرية و افتخر

صورة
اللهم احفظ بلادنا و نجها من كل سوء .. و احفظ شعوبنا واحقن دمائنا و انصرنا ..
يارب احمى مصر
samira malki
مراقب عام
مراقب عام
مشاركات: 4678
اشترك في: 20 إبريل 2010, 01:16
النوع: انثى
الحاله الاجتماعيه: غير متزوج
الحاله الوظيفيه: موظفه في عمل خاص
انا حاليا: متفائل
مكان: المغرب

Re: البطبوط المغربي معمر بالكفتة

مشاركة بواسطة samira malki »

هو شبه الخبز عندكم فاضي من الداخل وتتنوع حشواته ممكن تكون مجرد تونا مع خس مه طمتطم وزيتون وتقدم في جلسات بعد العصر كنوع من الموالح مبسوطة انه عجبك $#$$# $#$$#
صورة
اللهم اغفر لوالدي وارحمه
هدير مجدى
مجموعه العضوات النشيطات
مجموعه العضوات النشيطات
مشاركات: 6793
اشترك في: 20 يناير 2009, 21:38
النوع: انثى
الحاله الاجتماعيه: متزوجه
الحاله الوظيفيه: بدون عمل
انا حاليا: حزين
مكان: مصر

Re: البطبوط المغربي معمر بالكفتة

مشاركة بواسطة هدير مجدى »

""؟: ';';';() ""؟:
تسلم ا ديكى يا سموره
ملكه بحيائى
محجبه فعاله
محجبه فعاله
مشاركات: 74
اشترك في: 10 يونيو 2011, 17:28
النوع: انثى
الحاله الاجتماعيه: غير متزوج
الحاله الوظيفيه: طالبه

Re: البطبوط المغربي معمر بالكفتة

مشاركة بواسطة ملكه بحيائى »

تسلم ايدك يا سموره ده حلو اوى بس فين الاقى الدقيق الاصفر ده
ممكن ما حطوش عادى
صمتت فلول الخائفين بجبنهم وجموع من عشقوكى قالت قولها
samira malki
مراقب عام
مراقب عام
مشاركات: 4678
اشترك في: 20 إبريل 2010, 01:16
النوع: انثى
الحاله الاجتماعيه: غير متزوج
الحاله الوظيفيه: موظفه في عمل خاص
انا حاليا: متفائل
مكان: المغرب

Re: البطبوط المغربي معمر بالكفتة

مشاركة بواسطة samira malki »

طبعا ممكن تستغني عنه وسعيدة جدا انه عجبك الف هنا وشفا مقدما يا قمر $#$$# $#$$#
صورة
اللهم اغفر لوالدي وارحمه
ملكه بحيائى
محجبه فعاله
محجبه فعاله
مشاركات: 74
اشترك في: 10 يونيو 2011, 17:28
النوع: انثى
الحاله الاجتماعيه: غير متزوج
الحاله الوظيفيه: طالبه

Re: البطبوط المغربي معمر بالكفتة

مشاركة بواسطة ملكه بحيائى »

شكرا ليكى وخلاص لازم اعمله
لازم اغير بقى الاكل واعلم اكل حلو زى ده
صمتت فلول الخائفين بجبنهم وجموع من عشقوكى قالت قولها
أضف رد جديد

العودة إلى ”بالهنا والشفا [مطبخ المنتدى]“