المكونات:
خمس ثمرات باذنجان رومى اسود
ثمره فلفل اخضر مقطع حلقات رفيعه
1/2 راس ثوم مفرى
ملعقه سمن
2 كوب شوربه
1/3 كيلو لحم مفروم ومعصج
ملح وفلفل وبهارات وشطه حسب الطلب
زيت للقلى
طريقة التحضير:
- يقشر الباذنجان ويقطع حلقات بسمك واحد سنتيمتر
- ينقع فى ماء مملح
- يقدح الزيت ويقلى الباذنجان
- ويترك على ورق نشاف لامتصاص الزيت
- يوضع السمن والثوم المفرى على النار حتى يصبح لونه ذهبى
- يضاف اليه عصير الطماطم والملح والفلفل والبهارات والشطه
- يترك حتى يتسبك ثم نضيف اليه الشوربه
- ندهن صينيه بالسمن
- نرص فيها نصف كميه الباذنجان وفوقه نصف حلقات الفلفل الاخضر
- نضيف اللحم المعصج ونفرده اعلى الباذنجان والفلفل الاخضر
- ثم نكرر نفس العمل برص الباذنجان والفلفل
- ثم نضيف عليهم الشوربه بعصير الطماطم والثوم
- يوضع فى فرن حار حتى تمام النضج
اليوم الثانى والعشرون :مسقعه باللحمه المفرومه
المشرفون: نواب المدير العام،فريق الاشراف والاداره
-
- مراقب عام
- مشاركات: 8350
- اشترك في: 05 إبريل 2008, 15:39
- النوع: انثى
- الحاله الاجتماعيه: غير متزوج
- الحاله الوظيفيه: بدون عمل
- انا حاليا: حزين
- مكان: مصر
- اتصال:
اليوم الثانى والعشرون :مسقعه باللحمه المفرومه
أحساس مؤلم. أحساس صعب .أحساس يقتل ....أن تكون موجود ومش موجود في أماكن تعتبرها جزءا من حياتك
القوانين العامه للمنتدى
القوانين العامه للمنتدى
-
- مجموعه العضوات النشيطات
- مشاركات: 3779
- اشترك في: 03 ديسمبر 2009, 22:26
- النوع: انثى
- الحاله الاجتماعيه: غير متزوج
- الحاله الوظيفيه: موظفه حكوميه
- انا حاليا: متفائل
- مكان: مصر أم الدنيا
Re: اليوم الثانى والعشرون :مسقعه باللحمه المفرومه
(*&) (*&) (*&)
(&_) (&_)
(&_) (&_)
رأس البر دمياط
مصرية و افتخر
اللهم احفظ بلادنا و نجها من كل سوء .. و احفظ شعوبنا واحقن دمائنا و انصرنا ..
يارب احمى مصر
مصرية و افتخر
اللهم احفظ بلادنا و نجها من كل سوء .. و احفظ شعوبنا واحقن دمائنا و انصرنا ..
يارب احمى مصر