اليوم الثانى والعشرون :مسقعه باللحمه المفرومه

كل يوم اكله جديده في منتدى مطبخ رمضان

المشرفون: نواب المدير العام،فريق الاشراف والاداره

أضف رد جديد
هبه
مراقب عام
مراقب عام
مشاركات: 8350
اشترك في: 05 إبريل 2008, 15:39
النوع: انثى
الحاله الاجتماعيه: غير متزوج
الحاله الوظيفيه: بدون عمل
انا حاليا: حزين
مكان: مصر
اتصال:

اليوم الثانى والعشرون :مسقعه باللحمه المفرومه

مشاركة بواسطة هبه »

المكونات:

خمس ثمرات باذنجان رومى اسود
ثمره فلفل اخضر مقطع حلقات رفيعه
1/2 راس ثوم مفرى
ملعقه سمن
2 كوب شوربه
1/3 كيلو لحم مفروم ومعصج
ملح وفلفل وبهارات وشطه حسب الطلب
زيت للقلى
طريقة التحضير:

- يقشر الباذنجان ويقطع حلقات بسمك واحد سنتيمتر
- ينقع فى ماء مملح
- يقدح الزيت ويقلى الباذنجان
- ويترك على ورق نشاف لامتصاص الزيت
- يوضع السمن والثوم المفرى على النار حتى يصبح لونه ذهبى
- يضاف اليه عصير الطماطم والملح والفلفل والبهارات والشطه
- يترك حتى يتسبك ثم نضيف اليه الشوربه
- ندهن صينيه بالسمن
- نرص فيها نصف كميه الباذنجان وفوقه نصف حلقات الفلفل الاخضر
- نضيف اللحم المعصج ونفرده اعلى الباذنجان والفلفل الاخضر
- ثم نكرر نفس العمل برص الباذنجان والفلفل
- ثم نضيف عليهم الشوربه بعصير الطماطم والثوم
- يوضع فى فرن حار حتى تمام النضج
أحساس مؤلم. أحساس صعب .أحساس يقتل ....أن تكون موجود ومش موجود في أماكن تعتبرها جزءا من حياتك


القوانين العامه للمنتدى
noureen
مجموعه العضوات النشيطات
مجموعه العضوات النشيطات
مشاركات: 3779
اشترك في: 03 ديسمبر 2009, 22:26
النوع: انثى
الحاله الاجتماعيه: غير متزوج
الحاله الوظيفيه: موظفه حكوميه
انا حاليا: متفائل
مكان: مصر أم الدنيا

Re: اليوم الثانى والعشرون :مسقعه باللحمه المفرومه

مشاركة بواسطة noureen »

(*&) (*&) (*&)
(&_) (&_)
صورة صورة رأس البر دمياط

صورة

صورة

مصرية و افتخر

صورة
اللهم احفظ بلادنا و نجها من كل سوء .. و احفظ شعوبنا واحقن دمائنا و انصرنا ..
يارب احمى مصر
أضف رد جديد

العودة إلى ”منتدى مطبخ رمضان“