طريقة عمل الفلفل المخلل اللذيذ

كل يوم اكله جديده في منتدى مطبخ رمضان

المشرفون: نواب المدير العام،فريق الاشراف والاداره

أضف رد جديد
هبه
مراقب عام
مراقب عام
مشاركات: 8350
اشترك في: 05 إبريل 2008, 15:39
النوع: انثى
الحاله الاجتماعيه: غير متزوج
الحاله الوظيفيه: بدون عمل
انا حاليا: حزين
مكان: مصر
اتصال:

طريقة عمل الفلفل المخلل اللذيذ

مشاركة بواسطة هبه »

صورة
المقادير: انا باعمل كيلو فلفل بس انتي اعملي نص عشان ما يقعدش كتير
مية و ملح و توم مفروم
التحضير: اولا هتغسلي الفلفل كويس جدا و تشيلي القمع بتاعه و تفتحيه سنة صغيرة من عند القمع من فوق
بعدين تحطي في البرطمان مية و ملح و التوم الملح يكون اكتر من المظبوط شوية طبعا اتعودنا ندوق المية عشان نظبتها
بعد كده هتحطي الفلفل و تكون المية مغطياه تماما و تقفليه و هو بياخد من اسبوع ل 10 ايام علي ما يتخلل
ملاحظات: نصايح مهمة جدا في تخليل الفلفل
بصي حبيبتي الفلفل بالذات لازم المية تغطيه تماما و اتاكدي انه ما يكونش عايم علي وشها ابدا انا باحط عليه طبق فنجان لو البرطمان واسع من فوق و ينفع ادخل الطبق عشان يغطسه لتحت و لو البرطمان مش واسع ايه الحل
الحل سهل جدا نقي الفلفل الطويل و خليه علي الوش بحيث يتحجز قبل عنق البرطمان و يحجز الباقي تحتيه و املي البرطمان لحد نص العنق
لما يستوي الفلفل كويس تشيليه في التلاجة بس المرة دي بالبرطمان و حاجة مهمة قوي كل لما تاخدي فلفل من البرطمان طبعا بيقل و بيعوم علي وش المية ..ممكن يتهري نعمل ايه نخلي كباية مية و ملح و كل ما ناخد من الفلفل نزود المية زي ما كانت عشان ما يعومش ابدا و ان شاء الله هيفضل ممتاز لاخر واحدة و دول كانوا اخر شوية في البرطمان بصي كده زي اول طبق طلعته فوق ما اتغيرش و لا اتهري
أحساس مؤلم. أحساس صعب .أحساس يقتل ....أن تكون موجود ومش موجود في أماكن تعتبرها جزءا من حياتك


القوانين العامه للمنتدى
أضف رد جديد

العودة إلى ”منتدى مطبخ رمضان“