اليوم الرابع:الجلاش باللحمه المفرومه طعمه يأخدالعقل

كل يوم اكله جديده في منتدى مطبخ رمضان

المشرفون: نواب المدير العام،فريق الاشراف والاداره

أضف رد جديد
هبه
مراقب عام
مراقب عام
مشاركات: 8350
اشترك في: 05 إبريل 2008, 15:39
النوع: انثى
الحاله الاجتماعيه: غير متزوج
الحاله الوظيفيه: بدون عمل
انا حاليا: حزين
مكان: مصر
اتصال:

اليوم الرابع:الجلاش باللحمه المفرومه طعمه يأخدالعقل

مشاركة بواسطة هبه »

صورة


المقادير: ربع كيلو لحمه مفرومه -
بصله متوسطه -
كوب سمن سايح -
علبة جلاش -
بيضه -
كوب متوسط لبن -
ملح -
فلفل اسود -
بهارات مشكله -
كوب ماء
التحضير: الطريقه : اولا طريقة عمل العصاج (اللى هو اللحمه المفرومه )
نجيب حله صغيره وبعدين نحط فيها 3 ملاعق كبيره سمنه من اللى سايحناها بعد كده نقطع البصله قطع صغيره ونحطها على السمنه ونقلب لحد ما البصله تتدبل او يعنى تبقى صفره شويه اوعى لا تتحرق اصل انا عارفاكى هههههههه المهم بعد كده تحطى اللحمه المفرومه وتقلبى وبعدين تحطى توابلك بقى يا جميله يعنى معلقه صغيره ملح وزيها فلفل وزيها بهارات وقلبى كويس حطى كوب الماء و وطى النار وسيبيها شويه لما تشرب كل الميه لو لقيتيها لسه نيه زودى ميه بس ان شاء الله مش هتحتاجى ميه تانى بعد ما تستوى شيليها من على النار واركنيها على جنب
نيجى بقى للمهم الجلاش
جيبى ورق الجلاش وافرديه على الرخامه بعد كده هاتى الصينيه المتوسطه اللى هتعمليه فيها واقلبيها على الورق وظبطيها عشان متبقاش طالعه من حته وحته لا حددى بالسكينه الورق على شكل الدائره بتاعة الصينيه وشيلى الصينيه قطعى بقى الزيادات وهتلاقيها زى الصوره دى وبعدين يا ست الكل نجيب الصينيه وندهنها سمنه بالفرشاه لو مفيش فرشه يبقى بايديكى الحلوين دول بلاش دلع ايوه اديكى وادهنى الصينيه كويس يعنى معلقتين سمنه سايحه كفايه اوى وتبتدى تخدى ورقتين جلاش وتحطيهم فى الصينيه وتدهنى وشهم شويه سمنه صغنونه وبعدين ورقتين كما وتدهنى وورقتين وتدهنى لحد ما تيجى لنص الورق بعد كده تجيبى اللحمه المتعصجه وتفرديها على الورق كويس زى كده وبعدين ياتوته نجيب ورقتين جلاش ونغطى بيهم اللحمه وندهن سمنه ونحط ورقتين وندهن وهكذا لحد باقى الورق ما يخلص وبعدين تقطعى الجلاش بالسكينه فى الصينيه سمبوكسات مربعات مثلثات زى ما تحبى وتجيبى كوب اللبن وتحطى فيه بيضه وذرة ملح ورشة فلفل اسود وتقلبيهم كويس اوى وتروحى ساقيه بيهم صينية الجلاش وتحركيها كويس عشان تتشرب كده اهووووو
الطبخ: ندخله الفرن على درجه حرارة متوسطه
أحساس مؤلم. أحساس صعب .أحساس يقتل ....أن تكون موجود ومش موجود في أماكن تعتبرها جزءا من حياتك


القوانين العامه للمنتدى
أضف رد جديد

العودة إلى ”منتدى مطبخ رمضان“