صفحة 1 من 1

وجبه اليوم التاسع والعشرون:طريقة عمل الكشري المصري اللذيذ

مرسل: 17 أغسطس 2012, 03:25
بواسطة هبه
طريقة عمل الكشري المصري

صورة
المقادير: ربع عدس بجبه
مكرونه عقل او اي نوع زي ماتفضلي
مكرونه شعريه
رز
طماطم
بصل
خل
البهارات(ملح _ فلفل اسمر _بصل بودر _ ثوم بودر _ كمون _ زعتر _ شطه)
التحضير: حنسلق المكرونه ( نحط ميه ملو حله الا ربع مقاس وسط وملح تغلي الميه بنضيف المكرونه حتي النضج وتصفي وتبرد بالماء)
طبعا ممكن تزودي انواع المكرونه عادي خالص حسب ما اسرتك بتفضل
بعد كده حنكون نقينا العدس بجبه وتم غسله كويس .. حنحطه في حله ونحط عليه كوبايه وربع ماء يعني نغطيه بالميه الي ان يستوي نص سوي استوي العدس نص سوي و الميه الي فيه اتشربت تقومي مزوداه بميه علي اد مقدار الرز ونقصي نصف كوبايه
بمعني 4كوب رز حطي 3.5 ميه او 3.5 وحبه ميه
حنسيب الميه تغلي
وعقبال ماتغلي الميه.. تحمري المكرونه الشعريه علي عين تانيه من البتوجاز
و تحميرها بالزيت ايوه بالزيت وده بيدي طعم تاني خالص للكشري وبيخلي الرز مفلفل
واول ماتتحمر تضفيها علي العدس والميه المغليه
الطبخ: بس خدي بالك الا في الوقت ده بتفور فانتي ابعدي الحله بتاعه الميه من علي النار وسبيها تهدي شويه
وتحطي الشعريه
وكمان الرز والملح وتقلبيهم حيكونوا بالشكل ده وحتسويهم زي سوي الرز اول ماتتشرب الميه تهدي النار وتحطي شياطه تحت الحله لحد مايستوا عقبال مايستوي الرز .. حنجهز الصلصه ياله ورايه
حنحط شويه زيت في الحله ونجيب فص توم مبشور ناااااااعم جدااااااااااا او توم بودر
يتقلب في الزيت ومن نسبهوش يتحمر ونحط شويه خل عليه وبعد كده نضيف عصير الطماطم والبهارات الي هي
البهارات(ملح _ فلفل اسمر _بصل بودر _ كمون _ زعتر _ شطه)
ونسيبها تغلي كام غلوه بس منشفهاش بالنسبه للحمص او البصل محدش من اسرتي بيحبهم علشان كده معملتهومش بس حقول طريقه الحمس للي بتحبهم
الحمس حينقي ويغسل وينقع شويه وبعد كده تسلقيه عادي جداااااا حتي النضج ويصفي