اليوم الثالث عشر.فطائر البطاطس باللحمة المفرومة

كل يوم اكله جديده في منتدى مطبخ رمضان

المشرفون: نواب المدير العام،فريق الاشراف والاداره

أضف رد جديد
هبه
مراقب عام
مراقب عام
مشاركات: 8350
اشترك في: 05 إبريل 2008, 15:39
النوع: انثى
الحاله الاجتماعيه: غير متزوج
الحاله الوظيفيه: بدون عمل
انا حاليا: حزين
مكان: مصر
اتصال:

اليوم الثالث عشر.فطائر البطاطس باللحمة المفرومة

مشاركة بواسطة هبه »

فطائر البطاطس باللحمة المفرومة
صورة

المقادير:
3 ثمرة بطاطس مسلوقة ومهروسة
¾ كوب جبنة بارميزان (جبنة رومي مبشورة)
¼ كيلو لحمة مفرومة معصّجة
¼ ملعقة صغيرة جوزة الطيب
2 ملعقة كبيرة زبدة 1
½ كوب دقيق
ملح وفلفل أسود
بيضة
الطريقة:
1- اخلطي البطاطس المهروسة والبيض والدقيق ونصف كمية الجبنة مع بعض كويس، وبعدين ضيفي عليهم الملح والفلفل الأسود وجوزة الطيب، وابدئي اعجنيهم مع بعض لحدّ ما العجينة تتجانس.
2- افردي العجينة بالنشّابة، وابدئي قطّعيها لدوائر أو مربعات، وبعد كده هاتي الصينية وادهنيها بالزبدة، وبعدين رصّي فيها دوائر العجينة
. 3- رصي فوق كل دايرة عجينة لحمة مفرومة، وحطّي فوقيها رشة جبنة، ممكن تقفلي دوائر العجينة وتكون شكلها زي القطايف.
4- دخلي الصينية فرن درجة حرارته 180 درجة مئوية، وسيبيها لمدة من 25 : 30 دقيقة لحد ما الوش يتحمّر، وبعدين خرّجيها من الفرن وسيبيها تبرد شوية، وقدّميها
أحساس مؤلم. أحساس صعب .أحساس يقتل ....أن تكون موجود ومش موجود في أماكن تعتبرها جزءا من حياتك


القوانين العامه للمنتدى
أضف رد جديد

العودة إلى ”منتدى مطبخ رمضان“