مكرونه بالدجاج والكارى مع السمبوسه باللحمه المفرومه

كل يوم اكله جديده في منتدى مطبخ رمضان

المشرفون: نواب المدير العام، فريق الاشراف والاداره

أضف رد جديد
صورة العضو الشخصية
هبه
مراقب عام
مراقب عام
مشاركات: 8350
اشترك في: 05 إبريل 2008, 15:39
النوع: انثى
الحاله الاجتماعيه: غير متزوج
الحاله الوظيفيه: بدون عمل
انا حاليا: حزين
مكان: مصر
اتصال:

مكرونه بالدجاج والكارى مع السمبوسه باللحمه المفرومه

مشاركة بواسطة هبه » 15 يوليو 2014, 03:34

مكرونه بالدجاج والكارى


صورة


المقادير:
1 دجاجه مسلوقه ومخليه من العظام والجلد
2 بصله مبشوره ناعم
4 حبات طماطم برنوازات (ناعمه)
2 فلفل رومى اخضر واحمر مفرومه ناعم
1 كيس مكرونه اسباجتى او نودلز
2 فص ثوم ناعم
1 كو ب فطر (عيش الغراب مقطع شرائح)
3 ملعق سفره من مسحوق الكارى
250 جرام جبنه شيدر وموتزاريلا
4 اكواب صلصة البشميل
3 ملاعق كبيرة ذبده
ملح
فلفل

الطريقه:
- فى وعاء الطهى يحمر البصل المبشورمع الفلفل والثوم وعيش الغراب لمدة 5 دقائق.
- ثم تضاف باقلى المكونات وتتبل بالكارى والملح والفلفل ومرقى الدجاج.
- ويضاف الدجاج ويترك على النار لمدة 10 دقائق اخرى.
- فى صينية الفرن الزجاجيه توضع بعض من صله البشميل فى القاع ثم تخلط الموكنات مع المكرونه المسلوق وتوضع فوق البشميل وترش بالجبنه.
- ثم تضاف البشميل وترش ببعض الجبنه على الوجه وتوضع فى فرن درجه حرارته 280 درجه مئويه لمده 30 دقيقه الى 35 دقيقه وتقدم.

طريقة عمل سمبوسه باللحمه المفروم

صورة
المقادير: :


ربع كيلو لحمه مفرومه -
بصله متوسطه -
معلقة اكل سمنه -
كوب ماء -
ملح -
فلفل اسود -
بهارات
ثانيا المقادير للعجينه :
2 كوب دقيق -
2 بيضه -
2 معلقة اكل سمنه -
ربع كوب ماء للعجن -
ملح -
فلفل اسود -
بهارات
التحضير: اولا طريقة عمل العصاج (اللى هو اللحمه المفرومه )
نجيب حله صغيره وبعدين نحط فيها معلقة سمنه بعد كده نقطع البصله قطع صغيره ونحطها على السمنه ونقلب لحد ما البصله تتدبل او يعنى تبقى صفره شويه بعد كده تحطى اللحمه المفرومه وتقلبى وبعدين تحطى معلقه صغيره ملح وزيها فلفل وزيها بهارات وقلبى كويس حطى كوب الماء و وطى النار وسيبيها شويه لما تشرب كل الميه لو لقيتيها لسه نيه زودى ميه بس ان شاء الله مش هتحتاجى ميه تانى بعد ما تستوى شيليها من على النار واركنيها على جنب
طريقة العجينه: تجيبى الطبق اللى هتعجنى فيه وتحطى الدقيق وعليه البيض وعليه السمنه وبعد كده تعجنى كل ده مع بعضه لحد ما يختلطوا كويس وتبتدى تضيفى الميه شويه شويه وتعجنى لحد ما تحصلى على عجينه لينه تتفرد بسهوله زى كده
الطبخ: بعدين تغطيها بكيس بلاستيك وتسيبيها ترتاح لمدة ربع ساعه وبعدين يا احلى فتوكه تقسمى العجينه نصين تاخدى نص وتسيبى النص التانى متغطى عشان مينشفش
وتقومى رشه رشة دقيق على الرخامه او المكان اللى هتفردى عليه العجينه وتقومى تبتدى تفردى العجينه براحه واحده واحده لحد ما تتفرد كده وتقطعيها شرايط زى الصوره
وبعد كده تجيبى العصاج وتبتدى حشو تاخدى شريط شريط وتحشيه كالاتى :
الحمد لله خلصنا الكميه بسلام يالا نحمر بقى وخلى بالك عشان مش بتعد كتير فى الزيت بتتحمر بسرعه يعنى



سلطة الجزر والزيتون

صورة
المكونات:

4 حبات جزر كبيرة مقطعة

½ كوب زيتون أسود مخلى

كزبرة خضراء

½ كوب زبيب منقوع بقليل من الماء

1 بصلة صغيرة مفرية ناعم

بقدونس

نعناع

زيت زيتون

ملح – فلفل أسود – كمون

خل بلسميك

عصير ليمون

التحضير: فى وعاء طهى او طاسة نسخن قليل من زيت الزيتون ثم نضيف قطع الجزر وتشوح ل5 دقائق وتتبل ثم ترفع وتمزج مع البصل وشرائح الزيتون وأوراق الكرفس والزبيب وتتبل بالخل وعصير الليمون ورشة من التوابل

طريقة عمل جلاش بالكستر
صورة

المقادير:


نصف كيلو جلاش كاستر كوب شربات زبيب سمن بلدي
التحضير: الكاستر بس يكون السكر قليل شويه عشان ميكونش مسكر قوي لاننا هنضيف للجلاش الشربات
الطبخ: نفتح الجلاش ونفرده ونحضر 3 ورقات منه بس
ونحشيه الكاستر البارد المجهز سابقا وتقليبه بالزبيب
وبعديت نطبقه
وندهن السمنه بعد اما سيحتها بس يكون السمن بسيط
ونطبقه
رصيته في الصنيه
بعد اما طلعت من الفرن
وهسقيها الشربات
بس منسقهاش كتير قوي
لان الجلاش مش بيحب الشربات الكتير
زوقتها بالكريمه ان وجدت
لو مفيش يتاكل كدا عادي


المقادير:
- حبّة أناناس.

- 40 سنتيليتراً من حليب الصويا.

- ملعقتان كبيرتان من النشاء.


- ملعقة كبيرة من سكر النخل.

- قليل من الملح.

الأداة المستعملة: الخفّاقة.



عصير الأناناس بحليب الصويا
صورة
الطريقة:

- سخّني حليب الصويا وأضيفي إليه النشاء. دعيه على نار خفيفة مدة 10 دقائق تقريباً.

- أضيفي سكر النخل ثم رشّة ملح صغيرة. دعي الخليط يبرد.

- في هذا الوقت، حضّري الأناناس: اقطعي طرفيها، ثم قطّعيها إلى أربع شرائح. انزعي القطعة المليئة بالألياف الموجودة في وسط الثمرة، وانزعي اللب وقطّعيه قطعاً صغيرة، ثم ضعيها في الخفاقة.

- صفّي حليب الصويا المعطّر. اسكبيه على الأناناس واخفقي الخليط جيداً.

- اسكبي المشروب في أكواب ووزّعي عليها حُبيبات النشاء. قدّميه فوراً.

3 خيارات بديلة:

- يمكنك استبدال الأناناس بالمانغا أو قطع الموز.

- يمكنك إضافة موزة إلى الأناناس، ما يعطي كثافة أكبر للشراب.

- يمكنك استبدال حليب الصويا بحليب الكاكاو.



اصابع الموزاريلا المقلية بالجبنه
صورة

المقادير :

- توست
- جبن موزريلا
- ريحان مجفف

الطريقة :

- نقطع أطراف التوست ونفرده بالنشابة حتى يكون رقيق
جداً .
- يدهن التوست بجبن الكاسات الشيدر والجبن الموزريلا ، وننثر الريحان المجفف عليه .
- نلف التوست ونقفل من الأطراف بالجبن ، ونضعها في البيض المضروب بالبهارات والملح والفلفل الأسود .
- ثم نغمس الأصابع في البقسماط .
- تقلي الأصابع في زيت ساخن وغزير وتقدم ساخنة .

أحساس مؤلم. أحساس صعب .أحساس يقتل ....أن تكون موجود ومش موجود في أماكن تعتبرها جزءا من حياتك


القوانين العامه للمنتدى

أضف رد جديد

العودة إلى “منتدى مطبخ رمضان”

الموجودون الآن

المستخدمون الذين يتصفحون المنتدى الآن: لا يوجد أعضاء مسجلين متصلين وزائر واحد