صفحة 1 من 1

اليوم السادس:صينية الرقاق باللحمه المفرومة

مرسل: 27 أغسطس 2009, 00:44
بواسطة هبه
صينية الرقاق باللحمه المفرومة

المقادير:
لحم مفروم
سمن
ملح
فلفل أسود
بصله كبيره
شوربه ( بفضل شوربة اللحمه)
8 شرائح رقاق

الخطوات :
1- نحضر العصاج : نقطع البصله قطع صغيره أو نبشرها و نقلبها بملعقة سمن على النار حتى تصفر ثم نضيف اللحمه المفرومه و الملح و الفلفل و نقلب حتى تنضج اللحمه المفرومه بشكل متوسط
2- نبلل الرقاق بالشوربه .
3- نحضر صينيه مستديره و ندهنها بالسمن.
4- نبدأ فى وضع 4 رقاقات مبلله بالشوربه الواحده تلو الأخرىز
5- نضع العصاج و نفرده فوق الرقاق فى الصينيه
6- نضع بقية الرقاقات المبلله بالشوربه الواحده تلو الأخرى
7- نضع ملعقة سمن فوق الوش
8- نترك الصينيه فى فرن حامى لغاية الوش ما ياخد لون

ده كده الطريقه العاديه و البسيطه لصينية الرقاق

بس ممكن أن أحنا نغير شويه فيها للتجديد لو حبينا و التغيير ده بيكون فى العصاج يعنى ماتقلقوش من أنكوا تفننوا شويه .
بعض المقترحات:
1- ممكن أضافة زيتون أسود أو أخضر مع اللحمه المفرومه عند تحضير العصاج أو أضافة بعض شرائح الهوت دوج
2- ممكن أضافة بيضه للحمه المفرومه .
3- ممكن نغير اللحمه المفرومه خالص و نحضر مكعبات فراخ مع مشروم مع شرائح رفيعه لفلفل أصفر و أخضر و أحمر و فى الحاله ده يكون أفضل نبلل الرقاق بشوربة فراخ

Re: اليوم السادس:صينية الرقاق باللحمه المفرومة

مرسل: 27 أغسطس 2009, 22:59
بواسطة haram_most
تسلم ايدك يا هبة يجنن شخصيا بحبو اوي

Re: اليوم السادس:صينية الرقاق باللحمه المفرومة

مرسل: 27 أغسطس 2009, 23:02
بواسطة naaaanaaaa
(*&) يا هبة

تسلملى ايديكى